rechtbank geen schadevergoeding oad van rabobank

De familie Ter Haar heeft teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. Die wees vandaag een eis voor een schadevergoeding van de Rabobank van 65 miljoen euro af. “Er is een unieke kans gemist om een baanbrekende uitspraak te doen”, aldus woordvoerder Driessen namens de familie Ter Haar tegenover RTV Oost.

De familie Ter Haar verwijt de Rabobank onnodig het krediet aan het bedrijf te hebben opgezegd. Hierdoor was een faillissement, in september 2013, onvermijdelijk. Door het faillissement verloren 1.600 mensen hun baan.
De rechtbank in Utrecht is op formele gronden niet toegekomen aan een inhoudelijke behandeling van de zaak. Volgens de rechtbank kunnen de directieleden en aandeelhouders de vordering niet instellen, maar is dit een zaak van de curator. Driessen vindt dit vreemd. “Er is vergaande jurispredentie waaruit blijkt dat aandeelhouders die geschaad zijn in hun belangen, recht van spreken hebben.”
De curatoren hebben eerder al aangegeven Rabobank op termijn te zullen dagvaarden. De familie Ter Haar wil met hen in contact treden. “Er is nog hoop”, aldus Driessen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.