raaltenaren schaatsten alternatieve elfstedentocht

De alternatieve Elfstedentocht schaatsen voor het goede doel. Een schaatsdroom waarmaken en daarmee anderen helpen. Dat is Weissensee4kids. In januari 2016 schaatst, naast meer dan tachtig andere deelnemers, team Ronald McDonald Huis Raalte mee op de Weissensee in Oostenrijk.

Weissensee4Kids: een ultieme uitdaging voor elke schaatsliefhebber van jong tot oud. Want of je nou 8 of 80 bent, iedereen kan mee doen en ongeacht de afstand schaatsen voor het goede doel. Met de opbrengst van Weissensee4kids worden projecten gesteund voor het Ronald McDonald Huis Zwolle en Orange Babies. En daar doen de deelnemers en de organisatie het voor. Ouders helpen van kinderen die ernstig ziek zijn of te vroeg geboren én in beweging komen voor kindjes die het nodig hebben. Hier in Nederland en in Afrika.

Bert Meijer en Paul Velsink van het team uit Raalte kijken uit naar de tocht: ‘Wekelijks maken wij schaatsmeters in De Scheg om fit aan de start te verschijnen. Wat is het super bezig te zijn met een persoonlijk doel en daarmee ook twee fantastisch goede doelen te steunen.

Droom
Voor de manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle, Lianne Booijink, gaat een droom in vervulling. “Als geboren en getogen Raaltenaar was mijn grote wens dat een sportief team uit ‘mijn’ altijd ondernemende Raalte de schaatsen onder ging binden. En ja, na vele jaren is dit nu gelukt. Ik ben zo blij en wens hen enorm veel succes!”

De voorbereiding van team Ronald McDonald Huis Raalte is begonnen. Hierbij worden ze begeleid door Hannes Schalkwijk van Fysiotherapie Salland. Hannes heeft als oud-marathonschaatser enorm veel ervaring en kan het team zodoende op meerdere manieren ondersteunen. Volg en steun het team via http staging2.weissensee4kids.nl óf ga ook zelf de uitdaging aan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.