raalte uit het bekertoernooi

Raalte trof in Sparta Nijkerk 2 het tweede elftal van een club uit de zaterdag Hoofdklasse A. Allerminst een eenvoudige tegenstander aangezien ploegen met eerste elftallen op dat niveau doorgaans over een erg sterke selectie beschikken. Dit bleek ook vanavond het geval en Raalte nam het op tegen een voetballend sterke tegenstander.

De eerste tien minuten van het duel waren Raalte bovendien niet goed gezind. Na zeven minuten spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong en binnen de tien minuten kreeg Raalte een tweede tegenvaller te verwerken. Middenvelder Mart Cents moest het veld verlaten met een schouderblessure en werd vervangen door Joeri Brouwer.

Raalte compenseerde het betere voetballende spel van de bezoekers vervolgens knap met inzet en beleving en bleven daardoor goed in de wedstrijd. De 0-1 bleef lange tijd op het scorebord staan en zo’n twintig minuten voor tijd ging Raalte één-op-één spelen om de gelijkmaker te forceren. De ruimte die daardoor ontstond leidde uiteindelijk tot de 0-2 en zelfs de 0-3 in de 87e en 88e minuut waardoor Raalte uiteindelijk met 0-3 verloor. Raalte-trainer Jan Plagman was echter tevreden over hoe zijn ploeg voor de dag kwam.

“Zij zijn wel een maatje groter maar door inzet en beleving bleven we toch goed overeind. Doordat we één-op-één zijn gaan spelen lopen we natuurlijk risico en op het moment dat de 0-2 dan valt gaan de koppies logischerwijs hangen. Het is dan jammer dat het ook nog 0-3 werd want we hebben ons goed getoond en daar ben ik wel trots op. We zijn totaal niet weggespeeld en we kunnen daar wel verder mee”, zo vertelde Plagman.

Rest voor Raalte nog de competitie waarin het volgende week weer aan mag treden. Op zondag de 29e speelt het in eigen huis tegen de koploper van de zondag 5e klasse A: Ulu Spor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.