provincie geeft geld aan stoppelhaene en randb

De provincie ontwikkelt een nieuw festival- en evenementenbeleid voor de periode 2017 -2019. Het komende jaar geldt als overgangsjaar waarin het nieuwe beleid, in nauwe samenwerking met de organisaties uit het veld, vorm krijgt. Tijdens dit overgangsjaar verleent de provincie ondersteuning aan zeventien festivals en evenementen. Ook krijgen nieuwe, kleinschalige en lokale initiatieven de mogelijkheid om voor ondersteuning in aanmerking te komen.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Overijssel is een prachtige provincie waar op cultureel en sportief gebied toonaangevende evenementen en festivals worden georganiseerd. Evenementen met een internationale aantrekkingskracht die een geweldig visitekaartje voor Overijssel vormen. In 2016 gaan wij samen met alle betrokkenen uit het veld het nieuwe festival- en evenementenbeleid voor de periode 2017-2019 ontwikkelen. Er komt een uitgekiend plan waarmee wij onze fraaie provincie nog beter op de kaart zetten”.

2016 als overgangsjaar
2016 geldt als een overgangsjaar waarin het beleid van de periode 2013 – 2015 wordt voorgezet. Hiervoor is 1,7 miljoen euro beschikbaar. De geselecteerde evenementen leveren een belangrijke bijdrage aan de promotie van Overijssel als gastvrije, culturele en sportieve provincie.
De dertien organisaties die in de afgelopen periode een bijdrage ontvingen, kunnen ook in 2016 rekenen op financiële ondersteuning.

Dat zijn; Military Boekelo, Deventer op Stelten, Dickensfestijn Deventer, Deventer Boekenmarkt, Bevrijdingsfestival Overijssel Zwolle, IJsbeeldenfestival Zwolle, Zwolle Unlimited; International Topsport Events Twente (5 samenwerkende evenementen: FBK Hengelo, CSI Geesteren, Triathlon Holten, Military Boekelo, Marathon Enschede), Stoppelhaene Raalte (Typisch Salland), Ribs&Blues Raalte/Dauwpop Hellendoorn, Ronde van Overijssel; Kunsten op Straat (KOS) en CSI Geesteren.

Sportieve en culture aantrekkingskracht
Daarnaast krijgen vier grote, unieke en éénmalige festivals en evenementen een bijdrage. Het betreft: het EK vrouwenvoetbal 2017, het NK veldrijden 2016 Hellendoorn, de Internationale Hanzedagen 2017 en het NK Wielrennen Ootmarsum/Denekamp.

Kleinschalige festivals
Tevens verleent de provincie in 2016 haar medewerking aan nieuwe initiatieven voor kleinschalige festivals en evenementen. Van belang is dat deze evenementen door en voor de inwoners van Overijssel zijn opgezet. Ze moeten nieuw zijn en zich richten op cultuur, naoberschap en sport. In december 2015 geeft de provincie informatie over de wijze en het moment waarop aanvragen ingediend kunnen worden.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.