pec pakt punt in slotminuut door goudhaantje nijland

PEC Zwolle heeft zaterdagavond in de allerlaatste minuut een meer dan terecht punt uit het vuur gesleept in het duel met Heracles Almelo. Stef Nijland was met zijn treffer in de 95ste minuut de gevierde man bij de Zwollenaren.

PEC Zwolle begon in het eigen IJsseldelta stadion – dat vanaf volgend seizoen het ‘MAC³PARK stadion’ heet – goed aan de wedstrijd. In de 8ste minuut was Queensy Menig al direct gevaarlijk. De huurling van Ajax vuurde een strakke schuiver af op de goal van Heracles, maar doelman Castro lag op tijd gestrekt in de hoek. Een paar seconde later nam Wouter Marinus de bal op de pantoffel, maar ook nu tikte Castro de bal weer fraai uit de hoek.

In de 13e minuut ontstond de grootste kans voor PEC in de eerste helft. Een voorzet van Marinus kwam weliswaar achter Lars Veldwijk terecht, maar de spits bleek over een knappe draai te beschikken met de bal aan de voet. Zo kwam hij in scoringspositie, maar zijn inzet werd wederom gekeerd na een katachtige reflex van de Heracles-doelman.

Voorsprong bezoekers
Daar waar PEC dus de grootste kansen had, was het juist Heracles dat op voorsprong kwam na ruim een kwartier voetballen. Een scherpe voorzet vanaf links kon gemakkelijk door Thomas Lam worden weggewerkt, maar de PEC-verdediger verzuimde dit met de nodige snelheid te doen. Zo kon Jaroslav Navrátil hem de bal ontfutselen en door goed overzicht te houden Wout Weghorst in scoringspositie brengen. De spits hoefde slechts zijn voet tegen de bal te zetten om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

PEC was in de persoon van Veldwijk nog enigszins dicht bij de gelijkmaker in het eerste bedrijf. De spits knalde na een fraaie aanval echter net voorlangs.

Na de rust bleef PEC Zwolle de bovenliggende partij, maar duurde het erg lang voor de gelijkmaker daadwerkelijk tegen de touwen werd geschoten. In de 54ste minuut was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk via Veldwijk. De spits draaide wederom knap weg bij zijn direct tegenstander, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven om doelman Castro te verrassen.

Volley
In de 55ste minuut ontstond nog een kansje voor de bezoekers, maar verder had Heracles eigenlijk vrij weinig in de melk te brokkelen. PEC had het betere van het spel en drong meer en meer aan. Het resulteerde in de 75ste minuut in een fraaie volley van Wout Brama vanaf randje zestien. De bal vloog echter recht in de handen van de doelman.

Tien minuten voor tijd was Bel Hassani namens Heracles dicht bij de genadeklap. Een mooi geplaatst schoot bleek echter binnen bereik van Begois, waardoor de marge 1 bleef.

Gouden invalbeurt Nijland
Daardoor had PEC nog altijd uitzicht op resultaat. En dat resultaat kwam er. Invaller Stef Nijland was de man die van grote waarde bleek. In de absolute slotminuut van het duel – waarbij de blessuretijd 5 minuten bedroeg – nam hij een stuiterballetje vol op de wreef. Zijn schot bleek onhoudbaar voor de Heracles-doelman, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen.

Na het doelpunt was het duel ook vrijwel direct afgelopen, waardoor beide ploegen met een punt van het veld stapten. Dikverdiend voor PEC Zwolle, dat wellicht wel meer had verdiend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.