opnieuw special olympics in raalte

Zwemverenigingen SaVAS Raalte en De Klup Deventer houden op zaterdag 9 januari het Special Olympics Regionaal Zwemevenement in sportcentrum Tijenraan. Naast dit zwemevenement staat Tijenraan de hele dag in het teken van het Olympisch side event met sportkennismakingsactiviteiten in de SPORTcarrousel.

Scholen, woonzorginstellingen en sportverenigingen uit de hele regio met een aanbod voor sporters met een verstandelijke beperking, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden voor het Special Olympics Zwemevenement kan via sore2016raalte@gmail.com.

Aangepast sporten
Het Olympisch side event wordt verzorgd door sportverenigingen uit de regio Salland en IJsselland. Iedereen met en zonder beperking kan deze dag de meerwaarde van sporten ontdekken in de SPORTcarrousel. Op weg naar dit Olympisch side event organiseren Raalter sportverenigingen Rohda Raalte, SV Raalte, RGV Kwiek en SaVAS Raalte in december 2015 meerdere clinics voor deelnemers aan dit side event.

De projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van SaVAS Raalte, Sportbedrijf Raalte en de regiocoaches Aangepast Sporten Salland en IJsselland, is inmiddels druk met de voorbereidingen, om er voor de naar verwachting ruim 400 sporters, hun coaches/begeleiders, de vele vrijwilligers en de toeschouwers een groot(s) sportfeest van te maken.

Meer informatie over de clinics en het Olympisch side event is te vinden op staging2.iedereenactief.nl. Informatie over de Special Olympics zwemwedstrijden is te vinden op de staging2.specialolympics.nl 

Meer foto's