opinie vvd raadslid gerner en bomen

Een glimlach verscheen op mijn gezicht bij het lezen van de oproep van VVD raadslid Gerner om middelgrote bomen te kappen nu het nog kan. Waarom een glimlach? Wel, Gerner geeft al aan dat het Collegevoorstel m.b.t. het kapbeleid op een raadsmeerderheid rekenen kan.
Gerner is jaloers op het beleid in de gemeente Ommen schrijft hij. Dat is merkwaardig want de VVD Raalte heeft immers mijn voorstel uit 2013 om een lijst waardevolle en monumentale bomen in de gemeente Raalte te gaan opstellen weggestemd.

In december 2013 heb ik alle Raalter politieke partijen verzocht om 10 doelstellingen van RaalterBomen te waarderen. De VVD Raalte heeft een 8 gegeven aan doelstelling 1 welke luidde: Opstellen van een lijst monumentale, waardevolle en bijzondere bomen in de gemeente Raalte. Gerner had kunnen weten dat alle in de raad vertegenwoordigde partijen een hoge score hebben gegeven aan doelstelling 1 maar in plaats van bestuurlijke actie te ondernemen heeft VVD raadslid Gerner besloten om op zijn liberale handen te blijven zitten.

Gerner had mijns inziens zijn energie moeten steken in datgene waarvoor hij in de gemeenteraad zetelt namelijk besturen en niet in het schrijven van een opiniestukje welke oproept tot het kappen van bomen. Wellicht was er dan een liberaal resultaat geweest.

Rob Poelman
Initiatiefnemer RaalterBomen
staging2.raalterbomen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.