onmachtig pec zwolle onderuit tegen ajax

PEC Zwolle is zondagmiddag in eigen huis met 0-2 onderuit gegaan in het duel met Ajax. De Zwollenaren kregen eigenlijk geen enkele echt goede kans om te scoren en maakten dan ook geen aanspraak op een beter resultaat tegen de koploper.

Het IJsseldelta was tot de nok toe gevuld voor een naar verwachting aantrekkelijk duel. Maar de thuisploeg had het moeilijk vanaf het eerste fluitsignaal. Al na 6 minuten voetballen kreeg Viktor Fischer een goede kans en binnen het kwartier was ook Amin Younes zeer gevaarlijk. Hij had de hoek voor het uitzoeken, oog in oog met doelman Kevin Begois, maar schoot naast.

PEC kon niet lekker in het spel komen en leed veel balverlies. Dat wist Ajax echter past in de 37e minuut af te straffen. Na een gemist lobje van Fischer en een gevaarlijke vrije trap op het randje van de zestien door Nemanja Gudelj was het Amin Younes die wel doel trof. Een hoge voorzet vanaf links werd door Begois compleet verkeerd ingeschat. Hij ging dan ook onder de bal door, waarna Younes achter de goalie ineens uit de lucht kon binnen tikken.

Voor rust werd Ajax nog een keer zeer gevaarlijk, maar Begois redde op formidabele wijze de inzet van Fischer. Zo bleef de ruststand steken op 0-1.

Na rust bracht PEC Zwolle meer strijd en passie op de kunstrasmat, maar waren het toch weer de Amsterdammers die de touwtjes in handen hadden. Nijland keek met een vrije trap in de 51e minuut maar eens of Jasper Cillessen nog wakker was, maar dat was het dan ook wel wat betreft wapenfeiten van de blauwvingers.

Ondanks dat Ron Jans nog een aantal wissels inbracht, kreeg PEC geen grip op de wedstrijd. Aan de andere kant bracht ook Frank de Boer frisse krachten binnen de lijnen. Eén daarvan pakte bijzonder goed uit voor de bezoekers. In de 81e minuut verving Thulani Serero namelijk Arek Milik in de spits en amper 5 minuten later had de Zuid-Afrikaan al een doelpunt achter zijn naam staan. Na een goede een-twee tussen Lasse Schöne en Davy Klaassen schoof Serero binnen en maakte hij een einde aan de hoop voor PEC op een punt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.