onderwijs op azc ligt voor de hand

Inwoners van Mariënheem zijn ongerust over de komst van het Asielzoekerscentrum in Raalte. Volgens de inwoners van Mariënheem zouden de kinderen van het AZC naar de Sint Antonius school in Mariënheem gaan. Maar dat is volgens de gemeente Raalte niet waar. “We hebben nog helemaal niets besloten over het onderwijs”, zegt burgemeester Martijn Dadema.

De geruchten ontstonden in het dorp naar aanleiding van de avond van het Plaatselijk Belang in Mariënheem. Maar de gemeente Raalte zegt dat, mocht het AZC er komen, er gestreefd wordt naar onderwijs op het centrum. “Ongeveer tien procent van de inwoners valt binnen de basisschoolleeftijd. Dat zijn er dus ongeveer 95. Dat zijn ongeveer zes klassen, dus dat kan op het terrein van het AZC.”

Wel gaat de gemeente in gesprek met het basisonderwijs in de regio. “Sommige schoolbesturen vinden het ook een versterking voor de school. Maar we hebben nog niets uitgewerkt. Eerst de besluitvorming, daarna de uitwerking.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.