Home / archiefcentraal / om eist tbs tegen dader steekpartij aldi

om eist tbs tegen dader steekpartij aldi

Het Openbaar Ministerie heeft tbs met voorwaarden geëist tegen een 66-jarige man uit Raalte die in juni zijn buurman neerstak in de Aldi in het dorp. De zaak kwam donderdagochtend voor de rechter en RTV Oost was er bij.

In de rechtbank bleek dat de verdachte aan waanideeën lijdt. Zo dacht hij dat de buurman, het slachtoffer, een relatie met zijn vrouw had. Toen de verdachte het slachtoffer op 22 juni toevallig tegenkwam in de supermarkt, stak hij de buurman drie keer in zijn hals, bovenarm en bovenlichaam.

Het slachtoffer lag enige tijd in het ziekenhuis maar was niet in levensgevaar. De buurman ging er na de steekpartij vandoor, maar kon later bij zijn woning aangehouden worden. Tijdens de rechtszaak vertelde de verdachte dat hij geen spijt heeft van zijn daad en dat het hem destijds opluchtte.

De uitspraak volgt binnenkort.

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.