olst wijhe vangt wederom vluchtelingen op

De gemeente Olst-Wijhe gaat wederom vluchtelingen van noodopvang voorzien. Vanaf dinsdagavond 10 november wordt sporthal De Hooiberg in Olst weer beschikbaar gesteld voor opvang voor maximaal 72 uur. Er kunnen 150 tot 300 vluchtelingen in de sporthal verblijven.

Vanuit het Rijk is gisteren via de Veiligheidsregio IJsselland voor de tweede keer een beroep gedaan op de gemeente Olst-Wijhe om vluchtelingen op te vangen voor kortdurende noodopvang. De gemeente heeft vandaag besloten om tegemoet te komen aan deze vraag.

De gemeente ontvangt maandag in de loop van de dag informatie over het aantal en de samenstelling van de groep. Zodra deze informatie beschikbaar is, wordt deze gedeeld. Dan wordt ook duidelijk of er behoefte is aan hulp en/of materialen. Vanaf maandag kan daarover contact worden opgenomen via staging2.olst-wijhe.nl/opvangvluchtelingen of telefoonnummer 14 0570.

Alle gemeenten in de Veiligheidsregio proberen kleinschalige crisisnoodopvang te organiseren. Hiermee wordt voorkomen dat de vluchtelingen elke 72 uur moeten verhuizen naar een andere locatie. Die kleinschalige crisisnoodopvang is nog niet beschikbaar en daarom is kortdurende opvang noodzakelijk. Tot die tijd kan het gemeentebestuur naar eigen zeggen het actuele probleem niet negeren en neemt daarom de verantwoordelijkheid om mensen tijdelijk op te vangen.

Warme opvang
De sporthal kan door de noodopvang niet door andere gebruikt worden. Vanaf zaterdag 14 november is deze weer beschikbaar voor het normale gebruik. Burgemeester Ton Strien: ”Ik realiseer mij dat dit voor de gebruikers van de sporthal ongemak geeft. Vanwege de ligging van deze sporthal ten opzichte van andere crisisopvanglocaties in de gemeente heeft deze locatie de voorkeur. Er zijn weinig direct omwonenden en geen grote andere voorzieningen in de buurt, die ook allerlei verkeerstromen en drukte met zich meebrengen. De meest nauw betrokkenen zijn vandaag geïnformeerd. Vorige keer hebben wij samen met onze inwoners ervoor gezorgd dat de vluchtelingen hier op een warme manier zijn opgevangen. Ik ben ervan overtuigd dat deze keer opnieuw kan.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.