nsgk zoekt helpende handen

NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) houdt van 16 tot en met 21 november 2015 haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Ook in Heino en omgeving gaan de collectanten weer op stap.

In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt al 65 jaar om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, samen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

De stichting zoekt nog helpende handen in Laag-Zuthem en Heino. Help je mee? Het kost maar een uurtje tijd. Er wordt gecollecteerd met een bus. Voor aanmelding of informatie kun je contact opnemen met Ineke van Toly, tel. 393256 of email: inekevantoly@hotmail.com. Zie ook staging2.nsgk.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.