nieuw toewijzingssysteem voor woningzoekenden sallandwonen

Bij SallandWonen is per 15 november een nieuw toewijzingssysteem voor woningzoekenden. De overheid wil voorkomen dat woningzoekenden met de laagste inkomens in dure woningen gaan wonen. Sinds de nieuwe woningwet van juli zijn ale woningcoporaties daarom verplicht om huurwoningen passend toe te wijzen. 

Passend toewijzen
Passend toewijzen betekent dat woningzoekenden alleen nog op woningen kunnen reageren, waarvan de huurprijs aansluit bij het inkomen. De regels voor passend toewijzen zijn vastgelegd in een inkomenstabel. Hierin is (per inkomen) te zien hoe hoog de netto huur minimaal of maximaal mag zijn. Soms kunnen woningzoekenden ook reageren op goedkopere of duurdere woningen. Wanneer dit het geval is, staat dit duidelijk vermeld in de woningadvertentie op de website.

Informatie
De inkomenstabel en meer informatie kun je bekijken op staging2.sallandwonen.nl. Bel voor vragen naar 0572-348 348 of stuur een e-mail naar klantencentrum@sallandwonen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.