nat maar warm onthaal voor sint in raalte

Dat het precies op het moment dat Sinterklaas het dorp in kwam lopen op zijn paard begon te regenen, dat leek niemand in Raalte wat uit te maken. Onder luid gezang en met veel gekke fratsen van zwarte pieten, werd de Goedheiligman warm onthaald op het bomvolle pleintje voor Hotel de Zwaan.

Met rode koontjes van opwinding stonden de kinderen al ruim voor 14.00 uur te wachten op de Sint. Met liedjes en een spannend verhaal (de ketting van de burgemeester was gestolen) vooraf, werden de kinderen warm gemaakt voor de aankomst van Sinterklaas.

Toen de Sint eenmaal op het podium stond, kon hij genieten van alle kinderen die speciaal voor hem naar het dorp waren gekomen. En ook voor burgemeester Martijn Dadema, die de Sint welkom heette, was er goed nieuws. De boeven, die op het balkon van Hotel de Zwaan waren geklommen, hadden een pakje gestolen en dachten goed buit te hebben. Maar helaas voor de boeven zat in het pakje niet de ambtsketting van de burgemeester van Raalte, maar handboeien. De Sint was, tot grote opluchting van burgemeester Dadema, zo slim geweest om de ketting te verstoppen in een cadeautje.

Sinterklaas is nog tot 5 december in het land, daarna vertrekt hij weer naar Spanje. En vanavond mogen jullie van ons allemaal de schoen zetten!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.