n35 bij megavarkensstal snel aanpakken

De gemeente Raalte wil dat Rijkswaterstaat op korte termijn zorgt voor een goede en veilige oplossing op de N35 bij de megavarkensstal van Sebava in Mariënheem. Daartoe roept de gemeente op in een brief aan de beheerder van de provinciale weg. “Er zijn al diverse gesprekken gevoerd, maar nu hebben wij een officieel verzoek voor een afspraak ingediend”, licht wethouder Wout Wagenmans toe. “Maar er zit gelukkig beweging in het dossier N35.”

Het varkensbedrijf Sebava b.v. aan de Nijverdalseweg heeft plannen het oorspronkelijke bedrijf uit te breiden. Verwacht wordt dat het aantal verkeersbewegingen door vrachtverkeer van en naar het bedrijf zullen toenemen ten opzichte van de oorspronkelijke situatie.” Wij hebben samen met de inwoners van Mariënheem zorgen omtrent een veilige verkeersafwikkeling ter plaatse”, schrijft burgemeester Martijn Dadema in een brief aan Rijkswaterstaat. “Ook voor de gemeenteraad is dit aanleiding geweest om het college, middels een motie, te verzoeken om toe te zien op een veilige verkeersafwikkeling.”

Veiligheid
Na overleg tussen Sebava b.v. en de gemeente is besloten dat het bedrijf de uitbreidingsplannen voorlegt aan Rijkswaterstaat. Het bedrijf zal Rijkswaterstaat verzoeken de plannen te toetsen op een veilige en vlotte verkeersafwikkeling en is bereid om medewerking te verlenen aan een goede oplossing.

“Wij zien een duidelijk verband tussen de plannen van Sebava b.v. en de plannen van Rijkwaterstaat om op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal verkeersveilige maatregelen te treffen. Wij verzoeken Rijkswaterstaat om de plannen goed op elkaar af te stemmen en de uitvoering van de voorgenomen maatregel op het wegvak tussen Raalte en Mariënheem zo spoedig mogelijk op te pakken, zodat er in samenspraak met het bedrijf en de inwoners van Mariënheem een veilige oplossing komt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.