marcel jansen nieuwe prins van de sokkestoppers

Marcel Jansen is de nieuwe prins van carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino. Zaterdagavond rond de klok van 23.00 uur werd dat bekendgemaakt in residentie Oortwijn. Marcel wordt bijgestaan door Adjudant Freddy Kok.

‘Is carnaval wel normaal? Is de nieuwe prins wel normaal? Of houdt de nieuwe prins van de band Normaal?’, dat was het cryptische thema van de prinswisselingscommissie van de Sökkestoppers dit jaar. Zterdagavond was er dan eindelijk witte rook in de residentie Oortwijn. De prinswisselingscommissie rockte op het podium met het lied “Deurdonderen” en halverwege verscheen ineens Prins Marcel op het podium. Prins Marcel de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Met Prins Marcel en Adjudant Freddy aan het stuur,vieren wij carnaval tot in het late uur!.”

Marcel Jansen, heerser over de ICT en Liefhebber van Vrolijk Slurpen, wordt bijgestaan door Adjudant Freddy Kok. De heren krijgen in dit carnavalsjaar steun van Prins Corné, Adjudant Roan en President Bennie. Het trio werd in de vroege avond in een spectaculaire prinswisseling letterlijk en figuurlijk op meesterlijke wijze gekozen tot de aanvoerders van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.

Prins Marcel I is afgelopen week net 50 jaar geworden en in het dagelijks leven teamleider bij een grote software leverancier. Als hobby stapt Marcel veelvuldig op zijn solex met de Vrolijke Slurpers en rijdt hij graag in zijn stoere rode oldtimer Burton 587. Als liefhebber van de band Rowen Hezé was hij vrijdag nog aanwezig bij het Slotconcert in Limburg waar Normaal in het voorprogramma speelde.

Afscheid Jort en Sander
Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins nam het publiek afscheid van Prins Jort en Adjudant Sander. De heren werden op ludieke wijze afgevoerd door Het Brokkenteam. Zoals gebruikelijk waren er ook de optredens van de diverse dansgroepen van de Sökkestoppers die prima in de smaak vielen. De prinswisseling was met ruim 300 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond. DJ Jeronimo nam in de slotfase de hossende “hokers” mee in de polonaise in de dampende stampende residentie Oortwijn.

Meer informatie over de Sökkestoppers kun je vinden op staging2.sokkestoppers.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.