Home / archiefcentraal / luistersteen maakt wijhe onderdeel van liberation route

luistersteen maakt wijhe onderdeel van liberation route

Wijhe maakt sinds vrijdag officieel deel uit van de Liberation Route. Dat gebeurde met het onthullen van een luistersteen in de Langstraat.

Door het weghalen van het rood-wit-blauwe lint en de oranje plaat is vrijdag rond 14.30 uur de luistersteen officieel onthuld door wethouder Anton Bosch en de heer Nanninga als afgevaardigde van de Historische Vereniging Wijhe.

Naast de vele belangstellenden was ook Peter Kruk, projectmanager van de Stichting Liberation Route Europe, aanwezig. De Liberation route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route start in Zuid-Engeland en voert tot aan Berlijn. De Liberation route laat je beleven wat zich in 1944-1945 afspeelde.

Wijhe is 1 van de 170 plekken waar luisterstenen onthuld worden in Nederland. De steen staat in de Langstraat nabij de Nicolaaskerk richting de ‘De Oranjerie’ en vertelt over de gebeurtenissen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld in het voormalige ‘Oranje Hotel’ in Wijhe.

(Foto’s: Jan Amse)

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.