logistiek dienstverlener tielbeke breidt uit in lemelerveld

Ernst-Jan Dorgelo, directeur van het bedrijf vertelt over de plannen van het bedrijf: “De aankoop van deze grond stelt ons in staat en geeft fysieke ruimte om te kunnen groeien als logistiek dienstverlener”. Tielbeke beraadt zich momenteel over de invulling van de uitbreidingsmogelijkheden.

Tielbeke is met circa 325 medewerkers een belangrijke werkgever voor Lemelerveld en de regio. Omdat er geen wijziging van het bestemmingsplan nodig is voor een mogelijke fysieke uitbreiding, kan er relatief snel gebouwd gaan worden. Verantwoordelijk wethouder Ruud van Leeuwen is blij dat Tielbeke als lokaal geworteld bedrijf in de Lemelerveldse vestiging gaat investeren. “Als gemeente investeren wij in een optimaal ondernemersklimaat en we zijn blij dat dit zijn vruchten afwerpt. We doen er alles aan om de vitaliteit van Lemelerveld in stand te houden en waar mogelijk verder te vergroten. Behoud van werkgelegenheid is voor ons een belangrijk speerpunt”.

De uitbreiding van Tielbeke vindt plaats binnen het bestemmingsplan Parallelweg en bedraagt circa 12000 m2. Daarmee wordt het mogelijk om het bedrijf in Lemelerveld met circa 50% in capaciteit te vergroten. Bijna alle gronden in dit bestemmingsplan zijn daarmee uitgegeven. De gemeente is dan ook druk doende met de verdere ontwikkeling van het Lemelerveldse bedrijventerrein op de plaats van de voormalige boerderijlocatie aan de Handelsweg. Dit wordt tegelijkertijd in procedure gebracht met de nieuwe ontsluitingsweg tussen het bedrijventerrein en de nieuwe aansluiting Lemelerveld Zuid in de N348.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.