lekker ballen rossen in de parel

Het gaat lekker met de volleybalvereniging in Luttenberg. Meer jeugd, goede begeleiding en professionele faciliteiten. Bovendien weten sponsoren de bloeiende vereniging steeds beter te vinden.

Het jaar 2015 was een goed jaar voor het Nederlands volleybal. Het WK Beachvolleybal en het EK voor dames waren publiekstrekkers. Toeval of niet, maar ook in Luttenberg zit de sport in de lift. Vergeleken met tien jaar geleden is het aantal senioren gestegen van 27 naar 46 leden. Bovendien springt de aanwas van jeugd in het oog. Net als bij andere Sallandse verenigingen profiteren ze in Luttenberg van Cool Moves Volleybal. Dit opleidingssysteem, leert kinderen stapsgewijs volleyballen. Ook de allerjongsten spelen al spannende potjes. Sinds de invoering (in Luttenberg is men aangehaakt bij de ingebruikname van de nieuwe sporthal in 2009) is het aantal jeugdleden gestegen tot 26 speelsters. Het zijn in Luttenberg alleen meisjes die gaan volleyballen. Jongetjes kiezen nog steeds massaal voor voetbal. Inmiddels heeft de eerste lichting meiden de stap naar het “echte” volleybal gemaakt. 

Jubileum
De vereniging beschikt inmiddels over zeven trainers. Herman Koopman, de meest ervaren trainer werkt al 25 jaar in Luttenberg en vorig jaar is de prille dorpsgenoot Joffrey van den Belt, die op hoog niveau volleybal speelde, bereid gevonden om de club technisch voort te helpen. Met de faciliteiten zit het ook wel snor. Zo werd vorig jaar naast de hal een beachveld geopend. Als klap op de vuurpijl viert de vereniging volgend jaar haar 40-jarig bestaan.  Mooi detail: Betsy van Gendt, veertig jaar geleden mede-oprichtster van de Sportclub Luttenberg, slaat nog steeds haar balletjes mee. 

Ondertussen is voorzitter Cilia Vloedgraven maar wat blij met de opmars van haar sport. ‘Volleybal was altijd relatief onbekend. Luttenberg staat toch bekend als een voetbal- en handbaldorp.  Maar in de wandelgangen van ons sportpark hoor ik regelmatig: “Het gaat goed hè, met de volleybal?” Volleybal heeft zich een vaste plek verworven in het sportlandschap van ons dorp.’

SC Luttenberg
Sporthal de Achterberg
Volleybal
Leden: 46 senioren, 26 jeugdleden
Vereniging bestaat in 2016 veertig jaar
Nieuwe outfits voor 4 teams, dankzij Marcel Hoonhort, Erwin Otten Assurantiën, Mooi Man (bij Karin) en Oosterwechel Vloeren

Klaar voor het echte werk
C-Jeugd (achterste rij, vlnr) Jordi vd Weegh (sponsor Oosterwechel), Ingrid Westenenk (coach), Anne Freriks, Dewi Westenenk, Suzan Elshof, Paulien Veldhuis, Jolande Pronk (coach).  (voorste rij, vlnr) Lisanne Bennink, Julia Pronk, Indy Boosveld, Nikki Veldkamp (niet op foto Lynn Tielbeke).

De eerste lichting die de stap van Cool Moves naar het “echte” volleybal heeft gezet. Ook met zes speelsters in het veld en een zwaardere bal gaat het goed. De meiden hebben in hun eerste vier wedstrijden al dertien sets gewonnen en slechts drie sets verloren. Het team speelt in hagelnieuwe outfits die beschikbaar zijn gesteld door Oosterwechel. Dit vloerenbedrijf uit Raalte sponsort alle jeugdteams.

Fanatiek meppen
Dames 1 (achterst rij, vlnr) Marcel Hoonhorst (sponsor), Hennie Holtmaat, Cilia Vloedgraven, Sietske Nijkamp, Mireille Heuven, Ingrid Westenenk (coach)(voorste rij, vlnr) Femy Lommers, Joyce Heuven, Cynthia ten Kate, Maja Hulsman (niet op foto Elise Hobert).

Het eerste damesteam is in het nieuw gestoken door de Luttenbergse cateraar Marcel Hoonhorst. Hoonhorst is al geruime tijd aan de vereniging verbonden als sponsor. Op zoek naar meer sportieve uitdaging maakten de dames enkele jaren geleden de overstap van een regionale recreantencompetitie naar de Nevobo. Daar is de tegenstand groter, maar het fanatieke Dames 1 weet ook hier regelmatig een wedstrijd te winnen.

Ervaring en plezier
Dames 3 (achterste rij, vlnr) Marianne van Dam, Jose Jansen, Irma Schoorlemmer, Nicole van Ede, Nolly Meyer, Marianne Hollegien, Erwin en Antonet Otten (sponsor) (voorste rij, vlnr) Truus van Brakel, Georgette Annink, Anita Tijs, Marion Kortstee, Ria Kortstee.

Het derde damesteam speelt in nieuwe outfits van Erwin Otten Assurantiën. En op de rug staat Regiobank. Een logische match want deze dames spelen berekenend. Het team koppelt spelplezier aan ervaring. Met succes want het team voert momenteel de ranglijst aan in hun recreantencompetitie.

‘Mooi man, dat volleybal’
Heren  (achterste rij, vlnr) Bart de Haan, Marcel Reefman, Clemens Geurtsen, Paul Kruiper, Wim Velderman, Karin Koerkamp (sponsor), (voorste rij, vlnr) Hans Kruiper, Fons Kogelman, Antoon Velderman, Marcel Boosveld (niet op foto Alex Bakker).

Heren 1 wordt sinds dit seizoen gesponsord door Mooi Man, de barbershop van Mooi bij Karin. Die deal gaat verder dan shirts en broekjes. Sponsor Karin Koerkamp gaat de heren verzorgen met een ‘aangeklede knipbeurt, inclusief drankje en vingermassage. Het herenteam draait mee in de “wilde bond”, die overigens verdacht professioneel is georganiseerd. Fanatieke “houwerie-je” gaat hand in hand met gezelligheid. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.