leerlingen ccs in actie voor moldavie

De docenten Katja Janssen en Harry te Riele (vmbo) gaan begin december met drie leerlingen die eerder dit schooljaar in het kader van ORTa naar Moldavië zijn geweest met de schoolbus terug om onder meer computers, kleding en dekens te brengen.

Voorafgaand aan de reis in september hadden deze leerlingen acties bedacht om geld in te zamelen. De acties leverden het prachtige bedrag van 1021,50 euro op. De cheque hebben zij overhandigd aan Elena in Costesti. Elena heeft in Moldavië een project voor gehandicapte kinderen en ouderen. Met name deze kwetsbare doelgroepen hebben het zwaar in Moldavië, het armste land van Europa. Elena vertelde dat zij met dit bedrag zeker twintig ouderen kan helpen de komende winter, door hen voedselpakketten, dekens en hout te schenken.

Na terugkomst gaven de leerlingen aan door te willen blijven gaan met inzamelen van geld, dekens en winterkleding. Inmiddels hebben de leerlingen ruim 1.600 kilo aan hulpgoederen ingezameld en al deze goederen uitgezocht, ingepakt, gewogen en gekenmerkt op laadlijsten. Heel wat spierballen zijn flink getraind na schooltijd door het uitzoeken van alle kleding. Om aan alle voorwaarden te voldoen voor het transport en het verkrijgen van de juiste documenten moest alle kleding gewogen en gekenmerkt worden. De planning is om op vrijdag 4 december aan de 2.243 kilometer lange reis door vijf verschillende landen, te beginnen. Een flinke uitdaging, maar zeker ook heel leerzaam voor onze leerlingen.

Voor meer informatie over de eerdere reis naar Moldavië en ORTa word je naar de website van het Carmel College Salland verwezen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.