leer pubers begrijpen

MindFit houdt woensdag de thema-avond ‘Het Puberende Brein’ in Raalte. Deze avond is voor ouders, opvoeders en andere betrokkenen van kinderen en jongeren in de leeftijd van tien tot achttien jaar. Tijdens deze avond staat de ontwikkeling van de hersenen bij pubers centraal met als doel inzicht te geven in de ontwikkeling van het brein, het effect op het gedrag van de jongeren en hoe je als opvoeder daar je voordeel mee kunt doen.

De ontwikkeling van de hersenen loopt nog door tot na het twintigste jaar. Vooral aan het begin en aan het eind van de puberteit verandert er veel in het hoofd van de jongeren. “Als ouders en begeleiders lopen we allemaal van tijd tot tijd aan tegen het ’bijzondere’ gedrag van de puber: hangerig, opstandig, lui, brutaal, experimenteren, laat naar bed gaan, uitslapen, slecht kunnen plannen et cetera.” Tijdens deze thema-avond wordt uitgelegd waar dat gedrag vandaan komt, wat realistische verwachtingen zijn en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

De thema-avond vindt plaats op 11 november om 19.30 uur, in OP1 Kulturhus, Passage 1a in Raalte. De toegang is gratis. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij secretariaat@mindfit.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.