kwiek verslikt zich in nieuw heeten

“In de derby tussen Nieuw Heeten en Kwiek 2 verslikte de koploper zich in het fel strijdende Nieuw Heeten. In een goede wedstrijd kwamen de dames uit Nieuw Heeten nooit echt in de problemen via een 11-7 ruststand zegevierden de dames van Nieuw Heeten uiteindelijk met 23-19.

De thuisploeg wist in deze wedstrijd als eerste te scoren en nam daarmee een voorsprong in de wedstrijd dat ze nooit meer af zouden staan. Binnen 7 minuten stond Nieuw Heeten op 4-1 voorsprong. Kwiek had veel moeite om de dekking van Nieuw Heeten uit te spelen. Hard werkend en fel strijdend hield de thuisploeg hun defensie in stand. Wanneer Kwiek in een dubbele overtal situatie niet tot scoren komt maar wel een doelpunt moest incasseren weet de koploper dat het een heet avondje tegemoet gaat. Ook aanvallend werd goed gespeeld en de kansen ook afgemaakt waardoor er een 11-7 ruststand op de klok stond.
Na rust liet Kwiek heel even haar tanden zien en speelde op snelheid de gastvrouwen even zoek. Na twee omzettingen in het team van Nieuw Heeten werd ook deze stormloop goed gepareerd. Het mat spelende Kwiek kon geen oplossingen bedenken op het spel van Nieuw Heeten dat vrolijk doorspeelde en in de 51e minuut de grootste voorsprong op het scorebord krijgt 20-13. Dat is ook het moment dat de gasten besluiten om nog wat te gaan forceren en zetten een offensieve dekking neer. Hier heeft Nieuw Heeten iets meer moeite mee. Toch blijven de dames goed spelen en pikken nog 3 doelpunten mee. Kwiek scoorde in deze fase ook weer wat meer. In gevaar komen doet de zege nooit. Via een mooi doelpunt van Ilse Bouman en een 7 meter worp van Chantal Ruiter bepalen de meiden uit Nieuw Heeten de eindstand op 23-19. Een mooie en terechte overwinning op een matspelende koploper uit Raalte. Volgende week gaan de dames op bezoek bij KSV uit Heerhugowaard.”

geschreven door Egon Floors

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.