kappen bomen wordt weer strenger

Het kappen van bomen in de gemeente Raalte gaat weer wat strenger worden. Het college van burgemeester en wethouders wil dat er een vergunning wordt aangevraagd voor bomen met een stamdiameter van 35 centimeter. Dat is nu nog 50 centimeter.

“We hebben een aantal initiatieven afgewogen. Het terugbrengen van de stamdiameter sluit aan bij het groenbeleid. Dat kost eenmalig, in 2016, meer geld omdat er meer vergunningen worden aangevraagd en er meer toezicht en handhaving moet komen. Maar op termijn is het een bezuiniging. In 2017 plukken we daar de vruchten van”, zegt wethouder Frank Niens namens verantwoordelijk wethouder Wagenmans.

De gemeenteraad neemt volgende maand een beslissing over het voorstel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.