jan en piet wandelen door salland

Toen ik laatst in Luttenberg liep – ja, je komt nog eens ergens – las ik op mijn smartphone… O ja, dat moet misschien even nader uitgelegd: ik heb al een tijdje een smartphone en ik ben een beetje verslaafd geraakt aan dat ding. Bij ieder piepje of bliepje haal ik ‘m uit de zak. Ook toen ik in Luttenberg liep was er net een popupje binnengekomen dat er steeds meer wandelpaden in de buurt komen. Ommetjes in Bathmen, in Schalkhaar, in Welsum, in Wesepe, ja ook in Nieuw Heeten.

Al die ommetjes zijn er neergelegd door lokale fanatieke wandelaars. Geld hadden ze net als jij en ik niet genoeg. Dus hebben ze aan Leader gevraagd of die mee wilde betalen. Leader vond dat wel mooi en dus konden ze de paden en de lanen zelfs verharden met hier en daar wat grind! Mooi hè, dat Leader. Als je een mooi idee hebt waarmee de leefbaarheid van het platteland er beter op wordt, kun je geld krijgen. Moet je zelf wat doen, doen gemeente en provincie iets, en doet Europa uiteindelijk de rest. Nou, ideeën zat hier in Salland. ‘De Kracht van Salland’ noemen ze dat. En ik maar denken dat ze daar in Brussel alleen maar hun eigen zakken vulden. Niet dus. Wij hebben er onze wandelpaden van.

‘Beleef het boerenlandschap’, dat is het motto van die wandelpaden. Grasland, sloot, maïsland, weggetje, bos, niet echt vervelend om daar te lopen hoor, maar ik ben aan de andere kant ook wel weer snel uitgekeken. En op mijn leeftijd moet ik natuurlijk ook een beetje aan de gezondheid denken. Na tennisarm, voetbalknie en zwemmerseczeem zit ik niet echt te wachten op een wandelnier.

Dus af en toe hou ik het lekker bij dat bankje voor mijn huis. Kom d’r maar eens lekker naast zitten buur. En o ja, neem dan weer zo’n lekker pilsje mee!

Piet

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.