inwoners marienheem protesteren tegen megastal

Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 november overhandigen de inwoners van Mariënheem ruim honderdvijftig ingezamelde handtekeningen aan de gemeente Raalte. Hiermee willen zij hun onvrede uiten over de geplande komst van de megastal van varkensbaron Straathof.

De inwoners van Mariënheem willen dat de gemeente Raalte afziet van het verlenen van medewerking aan het varkensbedrijf. De komst van de megastal van Straathof bezorgt hen slapeloze nachten. Zij vrezen voor verkeers- en stankoverlast, de nadelige gevolgen voor milieu en natuur en achten het gevaar voor hun gezondheid te groot. Ook staat het welzijn van de dieren in megastallen te zeer onder druk. De inwoners zijn van mening dat deze megabedrijven niet in het landschap passen.

Volgens Lia van Dijk, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Overijssel, is er steeds meer maatschappelijk verzet tegen de bio-industrie. “Het draagvlak neemt af en de weerstand neemt toe. De politiek in Overijssel koerst nog steeds op schaalvergroting, maar gemeenten en provincie moeten toch gehoor geven aan deze duidelijke tegengeluiden van de eigen inwoners.”

Naast de handtekeningenactie in de gemeente is er bij de provincie een bezwaarschrift ingediend door professioneel bezwaarmaker Marcel Middelkamp. Het bezwaar is gericht tegen de verlening van de Natuurbeschermingswetvergunning door de provincie Overijssel aan Straathof, voor zijn megastal in Mariënheem. Hierop is nog niet gereageerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.