infoavond over energiepark heeten

Op initiatief van Endona wordt er woensdag 11 november een inloopbijeenkomst/informatieavond gehouden over het energiepark in Heeten. Tijdens deze avond wordt nadere informatie verstrekt en uitleg gegeven over de nieuwe locatie van het energiepark met ongeveer 7.000 zonnepanelen aan de binnenzijde van de rondweg van Heeten. De door Endona voorgestelde meer noordelijk gelegen nieuwe locatie aan de rondweg van Heeten is door het college van B&W Gemeente Raalte op 22 september jongstleden goedgekeurd.

Energie Coöperatie Endona U.A. is op 7 april jongstleden opgericht door Heetense initiatiefnemers. Endona staat voor ‘Energie door natuurkracht’. Endona streeft naar maximale betrokkenheid van de lokale bevolking en bedrijven bij de verdere planontwikkeling en realisering van het energiepark en is zeer benieuwd naar uw mening. Om die reden wordt deze inloopavond georganiseerd.

De direct omwonenden zijn middels een paar individuele gesprekken en een informatiebijeenkomst reeds door Endona en de gemeente Raalte geïnformeerd over deze locatiekeuze.

Het is de bedoeling dat inwoners, bedrijven en organisaties van Heeten en omstreken als lid van Endona kunnen investeren in het Energiepark. Hierdoor kunnen ze hun ‘eigen duurzame stroom’ produceren en een bijdrage leveren aan het beeld van Heeten als duurzaam dorp. Ook lokale bedrijven kunnen hun (duurzaam) voordeel halen uit een investering in het Energiepark.

Met het Energiepark beoogt Endona 13 procent van de elektrabehoefte van Heeten middels zonnepanelen op te kunnen wekken. Dit is met name interessant voor diegenen die zelf geen geschikte daken hebben of voor wie de investering in zonnepanelen op het eigen dak te groot is.

Endona zal zich in eerste instantie richten op het creëren van lokaal draagvlak, het indienen van de aanvraag voor de benodigde omgevingsvergunning, het aanvragen van de diverse subsidies en het opstellen van een realistische investerings-/en exploitatiebegroting.
Als de haalbaarheid van het Energiepark is vastgesteld, zal Endona zich vervolgens gaan richten op de daadwerkelijke realisering ervan.

Voor meer informatie, uitleg en kennismaking met de bestuursleden van Endona ben je van harte welkom op woensdag 11 november tussen 19.00 en 21.00 uur in het Kulturhus Trefpunt in Heeten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.