huurders willen maar wat graag zonnepanelen

De zonnepanelenactie van SallandWonen is een doorslaand succes. Al 420 huurders hebben het contract ondertekend en al 250 woningen hebben zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn er ook nog eens 1.000 huurders die aangegeven hebben geïnteresseerd te zijn en al 650 huurders hebben een offerte aangevraagd.

Guido Sommers van SallandWonen is dan ook meer dan tevreden. “We hadden bij aanvang de doelstelling om 500 woningen van zonnepanelen te voorzien. Dat vond ik toen best ambitieus. Maar dat lijken we gewoon makkelijk te gaan halen.”

Toch vindt Sommers het niet gek dat de huurders zo enthousiast zijn over de actie. “Huurders willen dit zelf. Het is nog lastig om te enthousiast te maken voor betere isolatie van het huis, want dat kost gewoon meer geld. Maar deze zonnepanelenactie levert de huurders geld op.”

Hoewel SallandWonen vanwege het succes al maanden geen aandacht meer schenkt aan de communicatie van dit project, blijven de offerteaanvragen binnen komen. “Dat betekent dus gewoon dat bewoners elkaar overtuigen van het project. Dat is natuurlijk geweldig.”

Actie
De huurders van SallandWonen die mee doen aan het project betalen niet voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte zonnestroom. Ze blijven een gedeelte van het stroom afnemen van het huidige energiebedrijf, maar dankzij de zonnepanelen is dat minder dan voorheen. Voor de zonnestroom betalen ze 17,5 eurocent per kWh aan SallandWonen. Het voorschot voor zonnestroom is gemiddeld 20 procent lager dan het voorschot dat ze op dit moment betalen voor de stroom van het huidige energiebedrijf. Zonnepanelen leveren een gemiddeld huishouden iedere maand 10 euro voordeel op. En dat voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.