huiskamerconcert esther groenenberg in haere

Esther Groenenberg speelt op zondag 22 november in de huiskamer van Culture Club de Haere. Het is niet de eerste keer dat zij hier optreedt. Elke keer is het weer een feest. Esther is een Nederlandstalige zangeres die liedjes schrijft die balanceren op het grensgebied tussen pop en kleinkunst. Esthers teksten zijn poëtisch, maar begrijpelijk. De melodieën spannend, maar makkelijk in het gehoor liggend. De muziek laat zich omschrijven als pop-luisterliedjes waarin verschillende muzikale stijlen, waaronder country, soul en folk, verstopt zitten. Akoestische liedjes met invloeden van haar grote helden Carole King, The Beatles en Daniël Lohues, maar altijd ‘eigen’.

De eerste tekst die zangeres, liedjesschrijfster en toetsenist Esther Groenenberg ooit schreef ging over Zuurkool Met Worst (2007). Hoewel ze in die tijd vaak riep dat ze het ‘maar onzin vond dat liedjes altijd maar over van die zware dingen moesten gaan’, merkte zal al gauw dat het toch echt wél de grotere dingen in het leven zijn, die haar inspireren. 

Via een succesvolle omweg – haar liedje ‘Oh meisje’, waarin ze vrouwen op vrolijke wijze aanspoort om tevreden te zijn met hun uiterlijk, werd een grote YouTube-hit en bracht haar o.a. bij De Wereld Draait Door- kwam ze steeds dichter bij de kern van haar muziek: verhalen vertellen die ertoe doen. Teksten schrijven die motiveren, troosten en een positief licht schijnen op het leven, dat genoeg donkere kanten heeft. 

Zondag 22 november staat Esther in de huiskamer van Culture Club de Haere. Aanvang om 18:00 uur en een kaartje kost 7,50 euro en te reserveren website of via info@cultureclubdehaere.nl. Voor het huiskamer concert kunt u genieten van maaltijd die wij serveren vanaf 17:00 uur voor 7,50 euro. De maaltijd 48 uur van te voren reserveren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.