honderden bezoekers infoavond azc

Honderden inwoners van Raalte zijn dinsdagavond aanwezig bij de informatieavond over de komst van een asielzoekerscentrum in Raalte in de Leeren Lampe. Onder de bezoekers ongeruste en nieuwsgierige inwoners, omwonenden van het nieuwe AZC en veel raadsleden. Voor zover bekend kon iedereen de zaal in.

“Ik ben blij met zoveel mensen ondanks slechte weer de moeite hebben genomen om hier aanwezig te zijn”, begon burgemeester Martijn Dadema zijn verhaal. “Het is goed dat we met elkaar in gesprek kunnen gaan. Raaltenaren hebben veel meedogen. Zo zijn er al veel acties aangekondigd om de vluchtelingen te helpen. Maar het leidt ook tot ongerustheid. Dat is begrijpelijk. Er komen veel nieuwe mensen bij uit oorlogsgebieden die een andere taal spreken en andere gebruiken en gewoonten hebben. Dat leidt tot ongerustheid over bijvoorbeeld werk en integratie. Dat zorgt voor een dubbel gevoel. Raaltenaren zijn gastvrij, maar ook bezorgd. 950 mensen is fors, dus het is begrijpelijk dat er veel vragen en meningen zijn. Daar is deze avond voor bedoeld. Het is goed om met elkaar in gesprek te gaan.”

Namens het COA is bestuurslid Janet Helder aanwezig op de informatieavond om vragen te beantwoorden.

Veiligheid
Eén van de belangrijkste onderwerpen voor veel inwoners, ‘veiligheid’. “Overal is criminaliteit. De criminaliteit komt voor, maar is niet meer dan in de rest van de samenleving. Ik kan mij voorstellen dat er zorgen zijn, maar daar gaan wij het vanavond over hebben.

Later meer…..

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.