historische open dag in teken van sinterklaas in tivoli

Er staat weer een open dag gepland van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken en wel op 5 december en dus in het teken van Sinterklaas. Zoals gebruikelijk in het Tivoli-gebouw van scholengemeenschap De Landstede aan de Zwolsestraat 63. Vanaf 10.00 uur zijn leden en belangstellenden van harte welkom. Er kan dan tot 15.30 weer volop onderzoek gedaan worden in het documentatiecentrum van de vereniging. Dat kan zowel op papier als digitaal, op de computer.

De papieren bibliotheek van de vereniging bestaat uit meer dan 800 titels. Een compleet overzicht is te vinden op de website van de vereniging staging2.raalte-historie.nl. Bestuursleden van de vereniging zijn graag bereid bezoekers te assisteren bij hun zoektocht naar historische en genealogische gegevens.

De klederdrachtenwerkgroep van de vereniging zal in een van de lokalen een ouderwetse huiskamer inrichten waar vol spanning gewacht wordt op de komst van de goede Sint. Dat alles onder het genot van warme chocolademelk vergezeld door pepernoten, speculaas en taai-taai. Naast de Sinterklaassfeer zal er ook al een vleugje kerststemming zijn en wel door een demonstratie van het maken van midwinterhoorns. Bezoekers kunnen zien hoe de, met name in Twente, bekende hoorns worden gemaakt. Er komt heel wat handwerk aan te pas voordat de zo bekende roop kan klinken.

Bezoekers kunnen zoals altijd, oude foto’s, dia’s, negatieven en documenten meenemen om er een scan van te laten maken. Op die maner blijft de informatie bewaard en kunnen andere er ook van genieten. Er zijn scanners aanwezig om het materiaal te digitaliseren zodat het direct weer meegenomen kan worden. Voor het materiaal geldt: hoe ouder, hoe mooier. Ook documenten die vanwege het oude schrift of taalgebruik nauwelijks te lezen zijn, zijn welkom, bij de vereniging weten ze er wel raad mee. Toegang is gratis. Koffie en thee en ook chocolademelk is verkrijgbaar. Parkeren is gratis op het schoolplein, ingang tegenover zwembad Tijenraan.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.