groenlinks start meldpunt bomen in raalte

GroenLinks Raalte is gestart met een Steunpunt Bomen. Iedere burger, onderneming of organisatie die van mening is dat er in haar directe omgeving bomen onnodig worden gekapt of groen verdwijnt, heeft nu de gelegenheid dit te melden bij het meldpunt. Met name wanneer dat schijnbaar onterecht en onnodig gebeurt.

Het meldpunt is te vinden op staging2.raalte.groenlinks.nl/formulieren/meldpunt-bomen waar een formulier ingevuld kan worden. Groen Links Raalte onderzoekt de melding vanuit het perspectief van het algemeen belang. Als wordt constateert dat het kappen van bomen, incidenteel of structureel, ten koste gaat van de groen kwaliteit van de omgeving, dan stelt zij dat bij de gemeente aan de orde. “Bomen en groen zijn van belang voor een gezond Raalte. Zodra het nieuwe groen beleid van de gemeente bekend is (4e kwart 2015) zal Groen Links Raalte dit meewegen in de meldingen die worden ontvangen. Groen Links Raalte trekt graag samen op met de gemeente voor het realiseren van een groener groenbeleid. Meldingen van burgers helpen hier bij.”

Groene omgeving
Groen Links staat voor een groene omgeving om in te wonen, te werken en te ontspannen. “Bomen hebben daar een grote bijdrage in. We zijn niet tegen het kappen van een boom die ziek is, vervangen dient te worden of voor een verbetering van de omgeving plaats moet maken. Groen Links Raalte deelt de mening van het college en de raad dat het kappen van bomen niet mag verzanden in bureaucratisch rompslomp. Hou het super simpel.”

“Een boom met een diameter van 30cm is al zo oud, dat het gezegde ‘boompje groot plantertje dood’ de praktijk is. Maar die boom is destijds er niet voor niets geplant. Het is niet aan de huidige generatie om bomen te kappen die toekomstige generaties nog hard nodig hebben om fijnstof weg te vangen, zuurstof te produceren, schaduw te leveren en het landschap mooi te houden. Kortom een leefbaar Raalte voor nu en later. Daarom wil Groen Links Raalte dat bomen die door de vorige generatie zijn geplant, nu bescherming krijgen van de overheid zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.”

Het ‘Raalter Meldpunt Bomen’ is te vinden via deze link. “Uw melding telt en wordt vertrouwelijk behandeld. In overleg met de melder wordt de gemeente geïnformeerd en verzocht om onderzoek te doen en waar nodig actie te ondernemen te bescherming van waardevol groen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.