go ahead eagles voert rol als koploper vlekkeloos op

Voor het eerst sinds 2009 mocht Go Ahead Eagles zich weer eens koploper noemen. En dat leverde in Deventer volle tribunes op. De afgeladen Adelaarshorst kreeg een duel voorgeschoteld dat vorig seizoen nog op het programmablad van de Eredivisie stond vermeld. Mededegradant FC Dordrecht kwam namelijk op bezoek.

In no time zaten de supporters op het puntje van de stoel vanwege twee enorme mogelijkheden. Aan de kant van de thuisploeg trof Schenk uit een hoekschop de lat. Hij zorgde daarmee voor het eerste moment van opwinding. Namens FC Dordrecht had Daniels het netje moeten laten trillen, maar hij schoot voor een zo goed als leeg doel wild over nadat doelman Zwarthoed te laat bij zijn prooi was.

Het was een meevaller voor Go Ahead Eagles, dat even later alsnog een tegenvaller kreeg te verwerken. Van der Meer moest de strijd geblesseerd staken net voordat Rijsdijk zijn ploeg op voorsprong knalde. Na een goede pass van Daemen en een passeeractie poeierde de middenvelder de bal met links via de onderkant van de lat achter Te Loeke.

Kat in het bakkie
Slechts enkele minuten later trapte Rijsdijk wederom een succesvolle bal richting doel. Door de kopbeweging waarmee De Kogel die bal verlengde stond Go Ahead Eagles prompt op een 2-0 voorsprong. Het schouwspel werd er daardoor niet leuker op. Go Ahead Eagles schakelde een paar versnellingen terug, maar schrijnend genoeg besliste de ploeg de wedstrijd nog voor rust. Na een mooie actie werd Van Ewijk gevloerd waardoor De Kogel een vrije trap prachtig binnen kon schieten: 3-0.

In de rust zullen de mannen van Demmers elkaar eens goed hebben aangekeken. Ze stonden dit seizoen immers vaker op een riante voorsprong, maar eindigden de wedstrijd dan vaak met een miniem scoreverschil doordat er laksigheden in de ploeg slopen. Ook tegen FC Dordrecht leek Go Ahead Eagles niet meer alles te geven in het tweede bedrijf. De bezoekers kregen twee grote kansen, maar lieten die onbenut.  

Ook in aanvallend opzicht hield het de tweede helft niet over bij de thuisploeg. Verkeerde keuzes bespaarde FC Dordrecht een grote nederlaag. Uit een vrije trap van Rijsdijk was Vriends met een kopbal erg dicht bij de 4-0, maar Te Loeke had dit keer wel een antwoord. Het publiek maarde er niet om en bleef de ploeg fanatiek steunen wetende dat de koppositie werd behouden.

Go Ahead Eagles stond voor het eerst sinds 2009 weer eens bovenaan de ranglijst, maar was duidelijk nog niet vergeten hoe te handelen als koploper. Al in de rust waren de drie punten diep in de rood-gele tas weggestopt. Dat het spel wat minder oogde is slechts een luxeproduct dat ontbrak en dat laat ruimte voor verbetering. Go Ahead Eagles heeft immers nog driekwart jaar de tijd om op Eredivisieniveau te komen.

Foto’s: Johan Wolff | staging2.johanwolff.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.