gmb jumping indoor luttenberg

Manege de Luttenberg aan de Looweg is vanaf dinsdag 17 november tot en met zaterdag 21 november het domein van de springruiters en –amazones. De combinaties van alle klassen, BB tot en met ZZ, zullen aan de start verschijnen. De zaterdag is gereserveerd voor Nationale Rubrieken. De organisatie van dit prestigieuze concours hippique is in handen van paardensportvereniging de Heuvelruiters. Mede door een financiële bijdrage van de nieuwe sponsor GMB kan de organisatie een nog beter programma voor zowel deelnemers als publiek aanbieden.

Met de internationale parcoursbouwer Jos Brinkman denkt de vereniging een faire bouwer voor alle klassen aangetrokken te hebben. Het programma biedt voor zowel amateurs als professionals ruim de gelegenheid aan hun trekken te komen.

Dinsdag wordt het startsein gegeven aan de hoogste klassen: M, Z en ZZ. Extra is, dat op donderdag 19 november de klassen L en M een kwalificatiewedstrijd voor de Louis Venhorst Fourage Trophy is. Deze bekerwedstrijd wordt eind november georganiseerd tijdens Jumping De Achterhoek te Lichtenvoorde. In het donderdagprogramma is ook opgenomen een klasse B rijstijl parcours. Gastjury Arjen Vos uit Dwingelo geeft uitleg over de verrichtingen van de combinaties. Een bijzonder leerzaam gebeuren voor zowel de deelnemers als het publiek.

Eveneens een nieuw onderdeel is de Knock-out wedstrijd op de vrijdagavond: de Jongens tegen de Meisjes. Een jongen en een meisje springen ieder over twee naast elkaar gelegen exact gelijke parcoursen. Steeds gaat de winnaar door naar de volgende ronde. Deze avond is er ook een apart pauzenummer. Wat dat alle aanwezigen brengt is een verrassing.

Naast de klassen BB tot en met ZZ, die natuurlijk heel belangrijk zijn, worden zaterdag 21 november ook Nationale 1.35 – 1.40 m. parcoursen gesprongen. Evenals vorig jaar hebben vele bekende nationale, maar ook internationale ruiters/amazones zich ingeschreven. Zeker is, dat Pim Mulder zijn titel komt verdedigen. Regionale cracks zoals Marc Houtzager, Hans v/d Kolk, Ellen Zwijnenberg, Liza Tiebot, Jeroen Broek van Stal Broek en nog veel anderen aan de start zullen verschijnen. Hoogtepunt is de finale om de grote prijs. Als afwisseling zal een aparte springwedstrijd voor 6- en 7-jarige paarden plaatsvinden. Mocht je geprikkeld zijn om de wedstrijd in de manege mee te maken en de sfeer te proeven: de entree is gratis. Informatie over het programma en starters: zie staging2.startlijsten.nl.  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.