geen crisisnoodopvang vluchtelingen in raalte

De gemeente Raalte gaat voorlopig geen crisisnoodopvang van vluchtelingen verzorgen. “Wij zijn op dit moment nog steeds in gesprek met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) over de mogelijke komst van een AZC. Dus wij stellen voorlopig geen locatie beschikbaar voor de noodopvang van vluchtelingen voor 3 tot 12 maanden”, zegt burgemeester Martijn Dadema.

Eerder deze week lieten de elf gemeenten in de regio IJsselland weten samen op te trekken in de noodopvang van vluchtelingen voor een langere periode. Doel van de samenwerking is om toe te werken naar een constructie waarin de gemeenten enkele locaties verspreid over de regio beschikbaar stellen voor langere duur.

Dadema: “Vluchtelingen elke keer voor 72 uur ergens opvangen is niet alleen voor de vluchtelingen erg onplezierig, ook voor gemeenten is het heel erg onvoorspelbaar en onzeker. Daarom hebben we met de gemeenten besloten samen op te trekken. Het probleem vergt heel erg veel van gemeenten, dus zijn we solidair aan elkaar. Zo stellen gemeenten bijvoorbeeld medewerkers aan elkaar beschikbaar.”

Dadema wil ook benadrukken dat de opvang van vluchtelingen in Tijenraan niet aan de orde is. “Wij hebben destijds alleen gemeld dat Tijenraan aangewezen was als opvanglocatie voor 72 uur indien het COA er om zou vragen. Maar nu we deze samenwerking met de andere gemeenten hebben, is dat niet aan de orde. We gaan nu met alle gemeenten kijken naar de opvang van 50 tot 100 vluchtelingen voor de periode van 3 tot 12 maanden. Dat zijn vluchtelingen die in afwachting zijn van de procedure. Dat is relatief makkelijk te realiseren, maar voor Raalte is dat op dit moment niet nodig. De andere gemeenten hebben er ook begrip voor dat wij geen locatie ter beschikking stellen zolang de discussie over de komst van een AZC loopt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.