Home / archiefcentraal / filipijnse krijgkunsten in culture club de haere

filipijnse krijgkunsten in culture club de haere

Aissatoe de Zwaan houdt op 6 december weer een workshop. Dit maal Eskrima om 10.30 uur bij Culture Club de Haere aan de Haereweg 4 in Olst. Deelname bedraagt 15 euro. Je kan je opgeven via aissatoe@hetnet.nl of telefonisch via 06-50445822.

Eskrima, Kali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgkunsten. Deze kunsten zijn reeds eeuwen geleden ontstaan en hebben zich voortdurend verder ontwikkeld voor hun functie in (stammen-)oorlogen. Met Eskrima leert de eskrimador de deelnemers zichzelf te verdedigen en eigen ruimte en kracht neer te zetten. Hierdoor ervaar je zelfvertrouwen en leer je met respect vanuit je eigen zijn te handelen.

Een belangrijk voorwerp is de baton. Dit is een rotanstok met een lengte van 60 centimeter. Met deze stokken werken we via de structuur in de slagtechniek. “Heel leuk en fijn om te doen”, aldus Aissatoe.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.