fakkeltocht tegen konijnenfarm raalte vreedzaam en ingetogen

De fakkeltocht tegen de uitbreidingsplannen van Hendriks Rabbit Farm in Raalte krijgt een vreedzaam en ingetogen karakter. Dat benadrukt Stichting Konijnen in Nood, de organisatie achter de protestwandeling.

Zaterdag loopt een groep mensen met fakkels van het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte naar de konijnenfarm aan de Pleegsterdijk. Daarmee wil men protesteren tegen de komst van nog eens 400 moederkonijnen en 4750 jonge vleeskonijen.  Het is voor de stichting een doorn in het oog dat de gemeente heeft besloten geen milieueffectrapportage te maken.

“Wij willen iedereen oproepen om mee te lopen in de fakkeltocht. Iedereen is van harte welkom en wij hopen uiteraard op een grote opkomst, zodat wij een duidelijk signaal kunnen afgeven aan zowel de gemeente als aan de eigenaren van de konijnenfarm”, aldus de organisatie, die benadrukt dat het om een vreedzaam protest gaat.

De Partij voor de Dieren van de provincie Overijssel zal ook meelopen met de fakkeltocht en de bekende schrijfster Yvonne Kroonenberg zal een toespraak houden.

Konijnen in Nood
Konijnen in Nood is een jonge en actieve dierenrechtenorganisatie, die zich richt op de producent, de verkoper en de consument van het konijnenvlees. Met de campagne ‘Kerst konijn van tafel’ probeert de organisatie de consument ervan te weerhouden om geen konijnenvlees te kopen en zo de vraag naar dit product fors te verminderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.