ere wie ere toekomt na 27 jaar stichting

Na afloop van de Algemene Ledenvergadering werd Willy Marsman door het bestuur van de Stichting Voetbalpromotie Rohda Raalte benoemt tot erevoorzitter van deze Stichting. Naast de voetbalvereniging Rohda Raalte bestaat Rohda Raalte uit een stichting. De Stichting Voetbalpromotie Rohda Raalte (S.V.P.R.R.).

Door middel van een mooi betoog in een volle Rohda-kantine door de nieuwe voorzitter Martijn Smit werd er stil gestaan bij de jarenlange inspanningen die Willy Marsman voor deze Stichting heeft verricht. Jarenlang is Willy al op allerlei manieren betrokken geweest bij onze club, want het rood en geel stroomt bij hem door de aderen. Uit een oude Bult van 1976 valt op te maken dat Willy destijds, naast zijn voetbalcarrière, al actief was buiten de krijtlijnen. Toen, bijna 40 jaar geleden, nam Willy namelijk afscheid als jeugdleider bij Rohda. Daarna volgden nog vele andere functies. Nu, vele jaren later, heeft Willy afgelopen zomer afscheid genomen van de Stichting en is daarmee niet meer bestuurlijk actief binnen Rohda Raalte.

De Stichting Voetbalpromotie Rohda Raalte is opgericht in 1988 met als doel de kas van de vereniging te ontlasten door een groot deel van de kosten die gepaard gaan met het prestatieve voetbal van Rohda Raalte voor haar rekening te nemen. Vanaf het begin is Willy betrokken geweest bij de Stichting. Zonder personen te kort te doen is betrokken eigenlijk geen passend woord, want Willy was al die jaren namelijk de grote aanjager binnen de Stichting. Dankzij zijn inspanningen is de Stichting geworden tot wat het nu is. In verband met het voorzitterschap van de vereniging is Willy eerst 14 jaar algemeen bestuurslid van de Stichting geweest.

In die jaren was de voorzittershamer achtereenvolgens toevertrouwd aan eerst Leo Bahnen, Sip Douma en daarna aan Joop Smit. Eind 2002, nadat Willy was gestopt als voorzitter van de vereniging, is hij van gewoon bestuurslid gepromoveerd tot voorzitter van de Stichting. Willy nam destijds de voorzittershamer over van Joop Smit, de vader van Martijn Smit, die afgelopen zomer op zijn beurt de voorzittershamer weer heeft overgenomen van Willy.

In die 27 jaren is er met de Stichting veel bereikt. De inkomsten zijn maar liefst vertienvoudigd, het sportpark heeft een geheel ander aanzicht gekregen door (creatieve) sponsoruitingen. Bij alle zaken die bij Rohda Raalte speelden werd door Willy direct gekeken hoe sponsoren daarbij te betrekken zijn. Een mooi voorbeeld is de Rohdadag die nu de Korbeld Rohdadag heet en de terrasschermen die Willy heeft laten maken en ter beschikking heeft gesteld aan Rohda Raalte. Toen een sponsor zich meldde en aangaf daar graag reclame op te maken zat die reclame er binnen no time op.

De liefde voor Rohda Raalte gaat heel ver bij Willy. Als er privé iets gekocht moet worden dan koopt Willy principieel alleen bij sponsoren van Rohda Raalte. En als er een keer iets ergens anders gekocht moest worden dan alleen onder de voorwaarde dat het betreffende bedrijf ook sponsor wordt bij Rohda Raalte. Wederkerigheid staat bij Willy hoog in het vaandel.

De Stichting is blij dat Willy op de achtergrond als gevraagd en ongevraagd adviseur betrokken wil blijven. Gelet op de vele verdiensten voor de Stichting mag het vertrek van Willy Marsman dan ook niet zomaar voorbijgaan. Naast een bos bloemen voor echtgenote Joke en een envelop met een dinercheque had Martijn Smit nog een cadeau voor Willy in petto dat niet in een winkel kan worden gekocht. Iets onbetaalbaars dus. Het bestuur van de Stichting Voetbalpromotie Rohda Raalte heeft namelijk besloten om Willy te benoemen tot erevoorzitter van de Stichting. Een dik verdiende titel die Willy meer dan 100% toekomt! Willy, bedankt voor al jouw inspanningen en wij hopen dat je in de toekomst nog lang op de achtergrond beschikbaar zult zijn voor de Stichting.

Martijn Smit (voorzitter S.V.P.R.R.)

Meer foto's