Home / archiefcentraal / eerste fles jacoba kruidenbitter voor dadema

eerste fles jacoba kruidenbitter voor dadema

De eerste flessen Jacoba Kruidenbitter komen deze week nog naar Raalte. Burgemeester Dadema neemt vrijdag rond 14.00 uur de eerste fles aan van Willem Schimmel. De slijter die meteen op de barricades ging staan toen bekend werd dat de produktie van onder meer Jacoba Kruidenbitter gestaakt werd bij producent Cooymans. Met de overhandiging van die ‘eerste fles’ is dan Jacoba Kruidenbitter officieel terug in Raalte. Niet alleen de drank zelf maar ook de merknaam en recepten zijn dan weer Raalter eigendom.

“Uiteraard hopen we dat de flessen Jacoba Kruidenbitter vaak over de toonbank gaan. Maar ook dat ze door bedrijven uit Raalte als relatiegeschenk gebruikt worden”, zegt RIchard Woolderink. Met tal van andere produkten uit Raalte is deze creatie van Harrie Woolderink alias De Snorre een van de mooie èn lekkere produkten uit deze gemeente.

Nadat burgemeester Dadema de eerste fles in ontvangst heeft genomen, gaat de verkoop van Jacoba Kruidenbitter via de Mitra van start. Hierna kunnen ook overige slijters en horeca-bedrijven in het land overgaan tot het plaatsen van bestellingen en verkoop. Dat kan via de groothandels Intercaves in Nunspeet en olde Monnik in Oldenzaal.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.