dorpskerk olst houdt traditie volkskerstzang erin

In de Dorpskerk in Olst wordt zondagavond 13 december om 19.00 uur weer de traditionele Volkskerstzang gehouden. Dit jaar met de medewerking van het Chr. Mannenkoor IJsselsreek o.l.v. Gerrit te Rietstap, Wim de Just – orgel, Klaas Jansen – trompet, Rob Wolfkamp – trompet en Cees Vonk – declamatie.

Het mannenkoor IJsselstreek is op 25 november 2014 ontstaan door een fusering van het Deventer Christelijk Mannenkoor (DCM) en het Christelijk Mannenkoor Eefde (CME). Beide koren kenden al lange tijd een intensieve samenwerking en waren beide medio jaren ’60 van de vorige eeuw ontstaan als interkerkelijk mannenkoor.

Samen met het Mannenkoor IJsselstreek is voor de Volkskerstzang in Olst een boeiend, aantrekkelijk kerstprogramma voorbereid waarin koorzang, declamatie en inspirerende samenzang van aloude, bekende kerstliederen zijn opgenomen. De kerstzang staat in Olst in een veertigjarige traditie. Ieder jaar weer genieten vele Olstenaren in een prachtig versierde en verwarmde kerk van prachtige kerstmuziek en samenzang. De toegang is gratis; bij de uitgang wordt zoals gebruikelijk een collecte gehouden voor de kosten die aan de Kerstzang verbonden zijn. De kerk is vanaf 18.30 uur geopend. 

Na afloop word je in gebouw De Bastiaan tevens gratis een kop koffie/thee aangeboden. Het belooft ook dit jaar weer een prachtige en muzikale voorbereiding voor Kerstmis te worden.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.