dorpsgesprek over werk levert waardevolle ideeen op

Het dorpsgesprek ‘Werken aan werk’ dat de PvdA Olst-Wijhe de afgelopen week organiseerde heeft flink wat waardevolle tips en ideeën opgeleverd. Rode draad hierbij is de kracht van lokale gemeenschap. ‘Wij moeten ons minder laten leiden door bureaucratische instellingen als het UWV’, zo stelde organisatiedeskundige Frank Goossens uit Olst. Mia Nijland van de Salland Beheer Groep uit Wijhe vindt dat de bestaande netwerken op het niveau van het dorp beter benut kunnen worden om mensen aan werk te helpen. Diane Kortschot van Deventer Werktalent is van mening dat bij dit alles den aanjagende rol voor de gemeente is weggelegd.

De gemeente Olst-Wijhe telt ruim 400 werkzoekenden, daarnaast zijn er 160 bijstandsgerechtigden, terwijl 200 inwoners zijn aangewezen op regelingen als de Wajong en de WSW. Daarmee hebben in totaal 800 inwoners geen werk. Een vijftal werkzoekenden confronteerde de ruim 30 aanwezigen met de eigen verhalen. Die maakten indruk. “De gemeente kan meer doen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Meer in mensen en minder in regels denken”, zo hield één van de werkzoekenden de aanwezige gemeentebestuurders voor.

Net als eerder gebeurde bij de verkeerssituatie in het centrum Olst legt de PvdA-fractie alle tips en suggesties die tijdens het dorpsgesprek zijn gedaan vast in een werkdocument. Dit werkdocument wordt aangeboden aan raad en college. Eerder deze maand nam de raad van Olst-Wijhe een CDA/PvdA/D66 aan waarin het college wordt opgeroepen om alles in het werk te stellen om het aantal bijstandsgerechtigden terug te brengen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.