dit had ik echt even nodig

“Het was heerlijk. Ik moet niet te veel bezig zijn met doelpunten maken of assists te geven, maar het geeft gewoon een lekker gevoel om te scoren”, omschrijft Rijsdijk hoe hij er in staat na de wedstrijd. De middenvelder snakte er, wellicht onbewust, naar om belangrijk te zijn. De laatste tijd krijgt hij weer steeds vaker een basisplaats en dat vertrouwen betaalt Rijsdijk zijn trainer Demmers nu terug. Want naast het gemaakte doelpunt bereidde Rijsdijk de 2-0 van De Kogel hoogstpersoonlijk voor.

Daardoor zat Eagles op rozen in een lastige wedstrijd. “Het was volle bak één op één voetbal en een erg zware wedstrijd.” Door de drie punten die overbleven na de slijtageslag blijft Go Ahead Eagles de koppositie vertegenwoordigen. “Maar over het kampioenschap praten heeft nog geen zin”, legt Rijsdijk nuchter uit. Iets minder nuchter is het Deventer publiek dat iedere Eagle al persoonlijk toezong met “WE WORDEN KAMPIOEN”. Rijsdijk vindt dat alleen maar mooi. “Het publiek staat altijd achter ons. Wij moeten zorgen dat ze dat zo lang mogelijk vol kunnen houden.” 

De laatste tijd is het geen garantie dat Rijsdijk aan de aftrap verschijnt en dat is minder mooi voor de nummer acht. Demmers wisselt nogal van samenstelling. “De trainer kijkt gewoon welke spelers hij nodig heeft per wedstrijd”, legt Rijsdijk uit. “Dat moet je als speler accepteren, hoe moeilijk dat soms ook is. Want je wilt natuurlijk altijd spelen. Ik ben blij dat ik vandaag een goede wedstrijd heb gespeeld”, sluit de matchwinner af. 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.