denk mee over jouw ideale winkelcentrum in raalte

Het gaat beter met de detailhandel in Nederland en dat is een positief signaal naar alle winkeliers. Ook voor de ondernemers in Raalte zijn de cijfers van het CBS positieve berichten. Raalte denkt al langer na over verbeteringen en veranderingen van het winkelcentrum. Om tot een aantrekkelijk winkelcentrum te komen, vragen we jou om ons te vertellen waar behoefte aan is in Raalte. Hoe ziet jouw ideale winkelcentrum eruit?

Er is in september 2015 gemiddeld 4,3 procent meer omgezet in de detailhandel dan in dezelfde maand vorig jaar. Online is er ook meer omgezet dan vorig jaar. Vooral in de winkels waar de verkoop via internet een nevenactiviteit is steeg de omzet behoorlijk. De groei van de omzet bedroeg 27,6 procent. Webwinkels zetten 15,4 procent meer om dan in dezelfde periode vorig jaar. Verder concludeert het CBS dat september 2015 een extra woensdag telde ten opzichte van vorig jaar. ‘Dat is gunstig omdat er op woensdag doorgaans meer verkocht wordt,’ aldus het CBS.

De cijfers van het CBS geven deels het gelijk, maar ook deels het ongelijk van Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit, aan. Molenaar zei in 2012 namelijk dat winkels internet en technologie moeten integreren omdat ze het anders niet zouden overleven. Molenaar stelde zelfs dat één op de drie winkels zou verdwijnen.

De positieve cijfers van het CBS zijn een mooi startpunt om te bouwen aan een zo’n aantrekkelijk mogelijk winkelcentrum in Raalte. Raalte is daar al mee bezig. In februari van dit jaar organiseerde de VVD fractie nog een thema-avond waar ook het CDA en Gemeente Belangen hun licht lieten schijnen op het winkelcentrum. Zij lieten doorschemeren dat de Daggertsbrug weer moet worden geopend zodat het publiek uit Mariënheem Raalte makkelijker kan bereiken. Het aanwezige publiek riep hardop dat de politiek minder moet praten en meer moet doen. De politieke partijen counterden met het feit dat er snel een goed plan moet komen voor het winkelcentrum.

Denk mee over jou ideale winkelcentrum
Voor een goed plan hebben de politieke partijen, de ondernemers en het winkelend publiek elkaar nodig. Iedereen kan daar over meedenken via Salland Centraal. De komende weken maakt een student Journalistiek, in samenwerking met Salland Centraal, een dossier op de website waarin allerlei ideeën worden verzameld voor de verbetering van het winkelcentrum in Raalte.

Om tot een aantrekkelijk winkelcentrum in Raalte te komen vragen we jou ons te vertellen waar behoefte aan is in Raalte. Hoe ziet jouw ideale winkelcentrum eruit? Schroom niet en maak je ideeën kenbaar aan Salland Centraal door te reageren op de artikelen of op Facebook en Twitter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.