dansgroep ralda reist de hele wereld over

De reden dat er zoveel reizen gerealiseerd kunnen worden is vanwege de nieuwe weg die de groep is ingeslagen. Artistiek leider Valérie Leunissen zegt hierover: ‘‘Ik heb een lange lijst met mensen die interesse hebben om met ons de wereld in de trekken. Voor elke reis benader ik mensen en maak zo de groep compleet, maar natuurlijk hebben de vaste dansers van Ralda altijd eerste keus’’. Naast een lijst voor de dansers is er ook een lijst voor muzikanten. Annika Meinsma, orkestleider van het Ralda-orkest: ‘‘Deze lijst werkt precies hetzelfde als de lijst voor de dansers en zowel voor de lijst met dansers als mijn muzikanten –lijst geldt: hij is nooit vol genoeg’’.

Met de lijst realiseert Dansgroep Ralda de wens om zoveel mogelijk op reis te gaan. Op deze buitenlandse festivals laat de groep Nederlandse choreografieën zien op basis van traditioneel materiaal van dans en muziek. In het buitenland zijn ze namelijk dol op onze kostuums en klompen.

Naast de Nederlandse folklore in het buitenland laat Dansgroep Ralda in Nederland juist vooral buitenlandse dansen zien. En grappig genoeg zitten er ook dansen uit China en de Verenigde Staten in het repertoire. Ook zijn er dansen uit bijvoorbeeld Hongarije, Servië, India en Mexico. De buitenlandse dansen worden zo veel mogelijk begeleidt door het Ralda-orkest.

Ben jij benieuwd naar wat Dansgroep Ralda allemaal te bieden heeft en ben je nieuwsgierig naar de lijsten voor dansers en muzikanten? Kijk dan eens op staging2.ralda.nl of stuur een mail naar info@ralda.nl. Je vindt de groep ook op Facebook onder ‘Ralda’ of de speciale groep voor reizen: ‘Ralda op Reis’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.