dadema hoop op een respectvol gesprek

Burgemeester Martijn Dadema hoopt dat de informatieavond in De Leeren Lampe, dinsdagavond om 20.00 uur, op een respectvolle manier plaatsvindt. De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners hun mening kunnen geven. “Wij hopen dat we tijdens deze avond op een respectvolle manier het gesprek kunnen voeren met onze inwoners. Dit kan alleen als iedereen de gelegenheid krijgt om hun vragen te stellen of zorgen te delen.”

Alle inwoners en andere belangstellenden uitgenodigd voor een informatieavond over het mogelijke asielzoekerscentrum op bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte. De bijeenkomst vindt plaats in De Leeren Lampe aan de Almelosestraat 2 in Raalte. De deuren van de zaal gaan open om 19.30 uur.

AZC
Het college van B&W van Raalte wil in principe medewerking verlenen aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om in de gemeente Raalte maximaal 950 vluchtelingen gedurende een periode van vijf jaar op te vangen in een tijdelijke opvanglocatie. Hiervoor is bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte in beeld. Het college stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met een nadere uitwerking van het plan voor deze locatie. Omwonenden en bedrijven in de directe omgeving zijn daarover persoonlijk door het college geïnformeerd.

Verzoek COA
Vanwege de grote toestroom van vluchtelingen naar Nederland, is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers op zoek naar tijdelijke opvanglocaties. Het COA heeft hiervoor ook de gemeente Raalte benaderd. Omdat bestaande gebouwen voor de opvang van vluchtelingen in de gemeente Raalte niet beschikbaar zijn, vraagt het COA de gemeente Raalte naar een geschikt terrein waar een tijdelijke opvanglocatie met semipermanente units voor de huisvesting gerealiseerd kan worden. Het verzoek van het COA richt zich op de tijdelijke opvang van maximaal 950 vluchtelingen gedurende een periode van vijf jaar.

Bedrijventerrein
Het COA vraagt in haar verzoek om een terrein, dat aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo wordt gevraagd naar een terrein dat in de nabijheid van een grote kern ligt, gemeentelijk eigendom is en waar de opvanglocatie ruimtelijk goed in te passen is. Het college van B&W heeft naar aanleiding van het verzoek van het COA in beeld gebracht welke terreinen beschikbaar zijn en aan de voorwaarden voldoen. Hieruit is gebleken dat een locatie op het bedrijventerrein De Zegge VII geschikt is.

Plan uitwerken
Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met een nadere uitwerking van het plan voor deze locatie. Omwonenden en bedrijven in de directe omgeving worden hier nauw bij betrokken. De gemeenteraad behandelt dit voorstel in de raadpleinsessie van 25 november en neemt in de raadsvergadering van 7 december a.s. een besluit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.