dadema aan de drank jacoba kruidenbitter maakt rentree

Eindelijk is de Jacoba Kruidenbitter van distallateur Harrie Woolderink terug in Raalte. De eerste dozen van de editie 2015 arriveerden vorige week op de basis waar het ooit begon. Burgemeester Martijn Dadema kwam vrijdag naar de Mitra om er de eerste fles aan te schaffen. Maar eerst werd er nog geproefd samen met Willem Schimmel en Richard Woolderink. Tevens een toost op de bedenker èn maker De Snorre, zoals hij in het dorp ook wel genoemd werd.

“Heerlijk. Niet te sterk. Zacht. Lekker van smaak”, luidde het deskundig oordeel van de burgemeester. Hij had tijdens de carnavalsoptocht van dit jaar op de gastenwagen van de Stöppelkaters al het advies gekregen nog snel een Jacoba te proeven.  “Men waarschuwde mij dat het echt de laatste glaasjes waren. De productie zou stoppen. En nu zo’n tien maanden later zijn de flessen Jacoba terug. Een mooi resultaat.”

Ook de aankleding van de fles met nieuwe etiketten vond hij bijzonder. “Een stukje historie rond de Jacoba Kruidenbitter op het etiket. Dat is leuk en doet het altijd goed.” Daarbij doelde hij op het rug-etiket van de fles. Daar is een foto opgenomen van distallateur Harrie Woolderink, aangevuld met gegevens over de herkomst van de naam Jacoba. Die naam komt van de moeder van De Snorre (Jacoba Eijkenaar, geboren in het voormalige Witte Kruis, thans Laurels) zoals Harrie Woolderink in zijn dorp ook wel genoemd werd.

Nadat de burgemeester de eerste fles in bezit had gekregen kon de verkoop beginnen. Binnen 24 uur waren bij de Mitra alle flessen Jacoba Kruidenbitter al verkocht.

Pallets vol Jacoba Kruidenbitter zijn onderweg naar twee groothandels: Intercaves in Nijkerk en Olde Monnik in Oldenzaal. En die leveren vanaf komende week aan de slijters die bestellingen geplaatst hebben. In elk geval is er voor de feestdagen hopelijk voldoende voorraad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.