d66 wil meer duurzame werkgelegenheid

D66 Raalte dringt donderdag, tijdens de begrotingsbehandeling, aan het op stimuleren van meer duurzame werkgelegenheid. Volgens raadslid Peter Moorman moet Raalte daar een speerpunt van maken. “De afgelopen periode is uit onderzoek gebleken dat de economische prestaties van Raalte achterblijven.”

Onlangs bleek uit cijfers van het UWV dat het aantal mensen dat in de gemeenten Raalte een WW-uitkering krijgt, in september meer dan tien procent hoger was dan een jaar eerder. De toename is duidelijk groter dan in andere Overijsselse gemeenten.

Mede op aandringen van D66 wordt nu een economisch actieplan voorbereid, waarbij gebruik wordt gemaakt van de economische kracht van de regio Zwolle. “Daarmee moet tempo worden gemaakt. Landelijk en in Overijssel is er sprake van een lichte verbetering van de economische situatie. Dat moment moet het gemeentebestuur benutten om ervoor te zorgen dat Raalte niet achterop raakt en om te voorkomen dat mensen langdurig aan de zijlijn staan.”

Naast de industrie en de landbouw is volgens D66 Raalte de vrijetijdssector een economische factor van belang. “Het versterkt inzetten op de promotie van Salland heeft een positief effect op de vrijetijdssector en daarmee op de werkgelegenheid. Salland Marketing speelt een belangrijke rol bij het op de kaart zetten van Salland. ‘Salland Wandelland’ is bijvoorbeeld een begrip en moet worden versterkt. Daarom dient de D66 fractie, mede namens de fractie van Lokaal Alternatief een motie in waarbij het gemeentebestuur wordt opgeroepen om in overleg met de ondernemers en de betrokken gemeenten in Salland de vrijetijdssector te versterken en daarmee duurzame werkgelegenheid te borgen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.