d66 wil bemiddeling in conflict kippenboer welsum

Nu de rechter de vergunning voor een kippenhouder uit Welsum om 60.000 kippen te mogen houden naar de prullenbak heeft verwezen, wordt het volgens D66 Olst-Wijhe hoog tijd dat de gemeente inzet op mediation om de kippenhouder en de buurt op één lijn te krijgen.

De kippenhouder in Welsum probeert al jarenlang zijn bedrijf uit te breiden. Al even lang protesteert de buurt tegen geluids- en stankoverlast die daarmee gepaard zou gaan. Vorige week werd bekend dat de bezwaren van de omwonenden tegen de vergunning voor uitbreiding van 40.000 naar 60.000 kippen, door de rechter gehonoreerd zijn. Dat betekent dat de vergunning de versnipperaar in kan. Deze rechterlijke uitspraak zorgt voor irritatie bij de kippenhouder en voor wantrouwen van de buurt jegens de gemeente die de vergunning ten onrechte verstrekt heeft.
Reden voor D66 om de gemeente te vragen het juridische karakter van deze vergunningcrisis te verminderen.

Fractievoorzitter Maartje Lof: “Helaas staan de kippenhouder aan de Erveweg en de omwonenden lijnrecht tegenover elkaar. Over en weer worden verwijten gemaakt en procedures aangespannen. Dat is ons inziens een doodlopende weg. Alleen bemiddeling kan het conflict tussen de kippenhouder en de buren oplossen. De gemeente moet zich daarom niet vastbijten in de juridische bezwarenprocedure.”

Volgens D66 moet de gemeente het contact met de partijen persoonlijker maken en aansturen, bijvoorbeeld met behulp van mediation. De partij ziet de oproep van de kippenhouder daartoe als een positief signaal en hoopt dat de gemeente hier snel werk van maakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.