d66 stemt in met begroting maar blijf kritisch

De fractie van D66 Raalte heeft donderdagavond ingestemd met de begroting voor 2016. Maar de partij blijft wel kritisch kijken naar de bezuinigingstaakstellingen die nog gehaald moeten worden. “Het college zal een zwaardere discipline aan de dag moeten leggen om deze te halen”, aldus Peter Moorman. “Bovendien blijft het grondbedrijf een zorgenkind in verband met de achterblijvende kaveluitgiften bij met name De Zegge en het Franciscushof.”

Volgens raadsleden Bert Terlouw en Peter Moorman zitten er voldoende positieve punten in de begroting om in 2016 van start te gaan. “Ondanks de financieel moeilijke tijden is het gelukt een sluitende begroting te maken. De OZB wordt verhoogd, maar de verhoging blijft volgens D66 binnen de perken en is te verdedigen naar de burgers. “De totale lastendruk in 2016 voor een “gemiddelde” huurder komt uit op € 355 (lastendruk 2015 was € 350) en voor een “gemiddelde” eigen woningbezitter op € 646 (lastendruk 2015 was € 633).”

Werkgelegenheid
Een motie van D66 en Lokaal Alternatief over het stimuleren van duurzame werkgelegenheid haalde het niet. Het CDA, GB en de SP stemden tegen, de VVD, PvdA, LA en D66 waren voor. “Wethouder Van Loevezijn gaf aan dat hij al werkt volgens de ingediende motie, dus dat deze overbodig was. D66 houdt de wethouder aan zijn uitspraken en volgt het economisch beleid ook in 2016 nauwlettend.”

Een ander heikel punt in de Raadsvergadering was de subsidie aan de Laarman. Volgens fractievoorzitter Terlouw had het college dit als besluit moeten voorleggen aan de Raad. Na de nodige verbale schermutselingen tussen de Raad en het College, gaf wethouder Niens toe dat dit inderdaad had moeten gebeuren. De partijen keurden de werkwijze niet goed, maar staan wel achter het besluit vanwege het belang van het museum voor de regio.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.