cda vluchtelingen moeten er echt bijhoren

De CDA-fractie vindt dat Raalte vluchtelingen op moet gaan vangen. Uitgangspunt van het CDA is om samen met de Raalter samenleving ervoor te gaan. “Niemand mag uitgesloten worden, maar juist iedereen wordt er actief bij betrokken.” Tot voor kort lag het vluchtelingenvraagstuk op het bordje van de Europese en landelijke politiek. “Nu worden we dagelijks geconfronteerd met stromen vluchtelingen die voor de gemeentelijke poorten staan.”

Raalte heeft al eerder vluchtelingen opgevangen. Het CDA doet een beroep op onder meer de plaatselijke belangen en sportverenigingen om een sociaal netwerk te creëren. Zij verwacht dat vluchtelingenwerk een brug kan slaan. Vluchtelingen moeten er echt bij gaan horen, volgens het CDA.

“Iedereen kan bijdragen aan de integratie van de mensen uit het AZC, vanuit alle kernen die Raalte rijk is. Er zijn veel verenigingen, MFA’s, die ertoe bij kunnen dragen dat in de lokale samenleving niemand wordt uitgesloten, maar juist actief betrokken gaat worden.” Om dit mogelijk te maken zouden, wat het CDA betreft, de combinatiefunctionarissen een spil in het web kunnen zijn.

Inzet is, dat juist dat het CDA als politieke partij een duidelijke praktische voorzet geeft, zodat een ieder vanuit zijn of haar gevoelen van ‘iets te willen doen’ dit praktisch kan vertalen, zodat de vluchteling zich heel snel zich thuis voelt in Raalte. Het normale dagelijks leven dichtbij brengen zal mensen niet alleen helpen integreren, maar ook wederzijdse acceptatie bevorderen.

Naar aanleiding van het Collegevoorstel gaat het CDA de komende weken nadrukkelijk in gesprek met omwonenden, bedrijven en organisaties. “Met de informatie uit deze gesprekken zullen wij het Collegevoorstel op inhoud beoordelen en bespreken in de Gemeenteraad.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.