ccs leerlingen warm gemaakt voor techniek

Twaalf leerlingen van het Carmel College Salland hebben vorige week woensdag meegedaan aan de Jet-Net Career Day bij de Universiteit Twente. Dit is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd voor leerlingen uit de bovenbouw met een NG- of NT-profiel. De Career Day is een mooi evenement om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. De leerlingen bezoeken in kleine groepjes verschillende stands, onder leiding van een career guide. De career guide is een student van de universiteit die ook vragen kan beantwoorden over opleidingen of beroepen.

Elk Jet-Net bedrijf verzorgt een stand met daarin uitleg over het bedrijf en over werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf. Aan de hand van een groepsopdracht kan de leerling zelf een stukje van de technologie ervaren. Daarmee wordt tevens een link gelegd tussen de theorie die zij op school krijgen en de toepassingsmogelijkheden. Een standbezoek duurt ongeveer 25 minuten waarbij het uitgangspunt is: 20 procent vertellen, 80 procent doen. Een greep uit de stands die de leerlingen dit jaar bezochten: Cirex (plastic munt in een mal gemaakt), Urenco (gellypudding gemaakt), Demcon (pompsysteem voor oogvocht vervangen), Defensie (simulatie van vliegverkeerleider) en Hogeschool Saxion (aantal leuke demonstraties).

Deelnemer Jelle van Rossum: “Het was een leuke en leerzame middag. De presentatie van Urenco sprak me erg aan. Mooi om te horen hoe ze isotopen scheiden.”

Famke Dijkman: “De variatie in bedrijven en vakkennis van de presentatoren maken de middag erg leerzaam.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.